Një kirurg zbulon ushtrimet që mund të shërojnë shtyllën kurrizore para se të bëhet vonë

Në dekadat e fundit, kohën që e kalojmë me dhembje shpine është rritur për më shumë se 54% në të gjithë botën.

Kjo shifër tregon se sa e rëndësishme është të bëjmë diçka rreth kësaj para se të bëhet shumë vonë.

Nikola Amosov ishte një kirurg gjeni, shpikës, dhe shkrimtar me librat më të shitur në botë i cili besonte se shëndeti jonë është në duart tona. Qasja e tij sistematike mund të na ndihmojë që t’i shmangemi problemeve në të ardhmen, raporton “Bright Side”.

Ne e kuptojmë se dhembja e shpinës mund të jetë shumë stresuese dhe torturuese dhe jemi të lumtur të i ndajmë me ju disa ushtrime që janë rekomanduar nga ky kirurg inovativ.

Ushtrimet në karrige 

Shtrihuni në një karrige

Mbani duart prapa shpinës

Mbani këmbët të shtrira si në foto

Bëjeni trupin paralel me dyshemenë

Përkuluni prapa në pjesën e poshtme të shpinës

Përsëriteni 10 herë

Lakimi në Joga

Shtrihuni në shpinë

Duart duhet të jenë përgjatë trupit tuaj

Hidhni këmbët pas kokës dhe prekni dyshemenë

Përsëriteni 10 herë

Prekja e shpinës me dorën tuaj

Tundeni trupin tuaj 

Qëndroni në gjunjë, dhe relaksoni shpinën tuaj.

Filloni të tundeni duke bërë një përkulje të shpejtë të krahëve dhe bërrylave tuaj.

Bëni këtë për 30 deri 60 sekonda.

Ushtrimet për ti forcuar muskujt e shpinës

Shtrihuni në barkë.

Mbani duart drejtë me trupin

Lëvizni kokën dhe qafën lartë dhe mbajeni për 3 sekonda

Përsëritni këtë ushtrim 3 herë.