Kujdes meshkuj: Mos blini lëngje rimbushëse të cigareve elektronike në internet

Nëse blini lëng për lëngje rimbushëse për cigare elektronike në internet, duhet të kontrolloni dy përbërës.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Medikamenteve ka njoftuar konsumatorët rreth lëngjeve rimbushëse, të cilat mbajnë medikamente që ndikojnë në disfunksionin erektil, transmeton lajmi.net.

Lëngjet e thara, të quajtura ‘E-Cialis HelloCig E-Liquid’ dhe ‘E-Rimonabant HelloCig E-Liquid’, po shiten nga HelloCig Electronic Technology Co.

Me keqardhje, ata u gjetën të përmbajnë tadalafil dhe sildenafil – përbërësin aktiv në viagra.

Përveç efektit të dukshëm, këta përbërës të fshehur mund të ndërveprojnë gjithashtu me nitratet që gjenden në disa medikamente dhe mund të ulin presionin e gjakut në nivele të rrezikshme.

Njerëzit në rrezik janë ata me diabet, tension të lartë, kolesterol të lartë, ose sëmundje të zemrës, të cilët shpesh marrin nitrate.