Shkencëtarët zbulojnë kurën për HIV-in

Shpresa është rritur për miliona pacientë që luftojnë kundër HIV-it, pasi hulumtuesit tani besojnë se një kurë mund të jetë në tubacion.

Faktikisht, virusi mund të fshihet në nivele ‘të padeklarueshme’, por nuk mund të shmang vdekshmërinë – që do të thotë që një pacient kurrë nuk mund të konsiderohet i shëruar.

Por studiuesit në Universitetin e Ilinoisit besojnë se mund të kenë lëvizur një hap më afër pacientëve të prekur nga HIV.

Ata pretendojnë se një gjen brenda trurit mund të largojë virusin nga fshehja dhe ta lërë atë të pambrojtur ndaj sistemit imunitar dhe medikamentit.

Bamirësitë sot mirëpritën gjetjet, duke i përshkruar rezultatet si ‘premtuese’.