Simptomat e leukemisë, disa shenja të hershme që nuk duhet t’i injoroni

Në Mbretërinë e Bashkuar, në vitin 2014 janë diagnostifikuar 9,500 raste të reja me sëmundjen e leukemisë

Kjo i bie që në Angli 26 raste të reja diagnostifikohen çdo ditë me këtë sëmundje, trasnmeton lajmi.net.

Leukemia është kënceri i 12-të i përhapur në Britaninë e Madhe, dhe i dhejti më i zakonshmi për meshkuj dhe i 11-ti më i zakonshëm për femrat.

Ekzistojnë pesë lloje kryesore të leukemisë: leukemia akute mieloide, leukemia akute limfoblastike, leukemia kronike mieloide, leukimi kronik limfocitik, leukemia e flokëve të flokëve (edhe pse ky lloj është i rrallë).

Leukemia kronike zhvillohet ngadalë në krahasim me akute, por ju nëse keni ndonjë simptom prej këtyre, atëherë ju duhet të vizitoni mjekun:

1. Dobësi e përgjthshme
2. Ndjeheni i/e lodhur
3. Humbje peshe
4. Infeksione të shpeshta
5. Ethe të larta.