Përfundon takimi në Bruksel

Ka përfunduar takimi trepalësh mes presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, atij të Serbisë Aleksandar Vuçiq dhe përfaqësueses së lartë të BE-së, Federica Mogherini.

Pas takimit Zyra e Mogherinit ka lëshuar një komunikatë për media:

Bashkimi Evropian pret që Serbia dhe Kosova të dorëzojnë shpejt angazhimin e tyre ndaj Dialogut, duke pasur parasysh lidhjen e drejtpërdrejtë ndërmjet normalizimit të plotë të marrëdhënieve midis tyre dhe perspektivave konkrete për aspiratat e tyre në BE.

Në diskutimet e saj me dy presidentët, Federica Mogherini theksoi nevojën që Kosova dhe Serbia të sigurojnë një mjedis të favorshëm për Dialogun dhe të përmbahen nga fjalët, veprimet dhe masat që janë në kundërshtim me frymën e normalizimit.

Ata diskutuan hapat e nevojshëm për rrugën përpara dhe vendosën të mbesin në kontakt të vazhdueshëm në ditët në vijim për të vlerësuar ndjekjen e takimit të sotëm.