Mbi 70 të vdekur në aksidente

 

Më shumë se 70 persona kanë humbur jetën në aksidente trafiku gjatë këtij viti, derisa mijëra të tjerë kanë pësuar lëndime. Vlerësohet se rritja e gjobave në komunikacion nuk ka ndikuar në uljen e numrit të aksidenteve, shkruan sot gazeta “Zëri“.

Vetëm gjatë periudhës janar – tetor të këtij viti në Kosovë janë shkaktuar mbi 10 mijë aksidente, në të cilat mbi 70 persona kanë humbur jetën. Rritja e gjobave është konsideruar si masë e pasuksesshme në parandalimin e aksidenteve. Zyrtarët e Policisë së Kosovës thonë se kanë punuar për ofrimin e një sigurie më të madhe në trafikun rrugor.

“Qëllimi i këtyre angazhimeve policore ka qenë reduktimi i aksidenteve në trafik, në veçanti evitimi i aksidenteve me pasoja fatale në njerëz. Gjatë sezonit raportimet për raste të humbjes së jetëve njerëzore kanë qenë shqetësuese dhe përpjekjet e Policisë së Kosovës kanë qenë të fokusuar jo vetëm në aspektin ndëshkues për kundërvajtësit që shkelin rregullat, por edhe në nevojën e angazhimit dhe të bashkërendimit të aktiviteteve të të gjithë mekanizmave tjerë institucionalë që kanë rol dhe ndikim në vetëdijesimin e pjesëmarrësve në trafik, në veçanti drejtuesit e automjeteve”, thuhet në përgjigjen e zyrës për informim në Policinë e Kosovës.

Sipas tyre, Policia ka formuar edhe një task-forcë për parandalimin e aksidenteve në trafik..