Zbulohet qyteti i fshehur nën Antarktidë

RepublikaPlus06.05.2016 19:39

Më 1929 historianët zbuluan hartën ‘Piri Reis’, një hartë kjo e zhdukur prej shekujsh.


Harta është një nga kartografitë më të sakta të asaj kohe. Ajo vizatuar më 1513 dhe e bazuar në burime shumë të vjetra.


Thuhet se harta është aq e saktë, pasi në të ka vizatime të detajuara të Antarktidës 300 vite para se kontinenti të zbulohej zyrtarisht.


Faktet kanë treguar se kjo hartë nuk është e vetmja që e përshkruante në mënyrë të detajuar Antarktidën deri para zbulimit zyrtar të saj më 1821.


Harta “Oronce Fine” e publikuar më 1531 e përshkruante gjithashtu.

 

Republika Plus