Vendet që flenë më shumë gjumë

RepublikaPlus14.05.2016 16:12

Një studim i publikuar javën e kaluar në gazetën Science Advances sugjeron se megjithëse lindja e diellit ndikon në zgjimin tonë, perëndimi i tij mund të mos ketë të njëjtin efekt.

 

Studiesit përdorën aplikacionin Entrain, i cili është dizenjuar për të ndihmuar udhëtarët të rikuperohen nga çrregullimi i gjumit dhe dhanë rekomandime në lidhje me ekspozimin ndaj dritës.

 

Nga të dhënat e grumbulluara, u zbulua se cilat janë vendet që flenë më shumë gjumë.

 

Njerëzit në Holandë dhe në Zelandën e re qëndrojnë në krye të klasifijkimit me një mesatare prej pesë dhe katër minutash më shumë se 8 orë për natë.

 

1 - Holanda

2 - Zelanda e Re

3 - Franca

4 - Australia

5 - Belgjika

6 - Kanadaja

7 - Emiratet e Bashkuara

8 - Britania e Madhe

9 - Italia

10 - SHBA

11 - Kina

12 - Spanja

13 - Zvicra

14 - Danimarka

15 - Meksika

16 - Hong Kong

17 - Gjermania

18 - Brazili

19 - Japonia

20 - Singapori

 

Republika Plus