Varreza më e famshme në botë, atje ku prehen legjendat e botës

RepublikaPlus14.05.2016 11:55

Kjo është ndoshta varreza më e famshme në botë.

 

Fotografi i “New York Times” ka fiksuar një rrugicë me gjethe në Perë-Lashezë në Paris.

 

Këtu është vendi i pushimit të përjetshëm për Xhim Morrisonin, Oskar Uaildin, Shopenin, Molierin, Edit Piafin dhe njerëz të tjerë që shndritën si yje në botë, francezë dhe të huaj.

 

Por Perë Lashezë ka një histori të gjatë.

 

Kjo varrezë u shndërrua edhe në një simbol të Komunës së Parisit, pasi këtu u zhvillua një nga përpjekjet më të përgjakura të parizienëve.

 

Republika Plus