Si u përhapen Krishterimi dhe Islami nëpër botë? (Video)

RepublikaPlus13.05.2016 14:57

Kjo video më poshtë tregon rritjen dhe përhapjen e dy religjioneve më të mëdha në botë përgjatë 2,000 viteve.

 

Të prezantuar në ngjyrë të bardhë dhe të gjelbër, respektivisht, Krishterimi dhe Islami filluan nga Lindja e Mesme dhe u shpërndanë nëpër gjithë globin.


Videoja u prodhua nga “Western Conservatory” bazuar në hartën “Tennesse”, një hartë që supozohet historikisht se e tregon saktë “shpërndarjen e gospelit”.


Videoja fillon me Perandorinë Romake dhe tregon përhapjen e Krishterimit. Islami fillon pak më vonë, duke lëvizur shpejtë përmes Perandorisë Bizantine dhe Persiane, përmes Afrikës Veriore deri në disa pjesë të Evropës.

 

Republika Plus