Shqiptarët janë më gjumashët në botë

RepublikaPlus17.08.2018 16:23

Derisa shumë njerëz në botë përballen me pagjumësinë,shqiptarët në Kosovë e Shqipëri nuk e kanë fare këtë problem.

Të paktën, kjo konstatohet nga harta e pagjumësisë e krijuarnga kompania ‘Hillarys’ me bazë në Angli.

 

Në këtë hartë etiketohen të gjitha vendet në botë ku njerëzitgjatë gjithë kohës klikojnë në rrjetet sociale pasi nuk i zë gjumi.

 

Përdoruesit mund të shohin vendet e tyre dhe siç duket nëkëtë hartë, në Kosovë e Shqipëri ky problem ose nuk ekziston fare, oseaplikacioni nuk është përdorur ende.

 

Në rajon pothuajse është e vetmja Serbia që është etiketuarnë hartë. Amerikanët kryesojnë listën e pagjumësisë me 83 mijë e 952 njerëz qëjanë etiketuar në hartë. Brazili është në vendin e dytë me 56.628. 

Republika Plus