Shote Galica, Zhan D’Ark shqiptare...(Video)

RepublikaPlus23.05.2016 11:47

Ajo nuk ishte një vajzë si gjithë të tjerat sepse zgjodhi jetën e vështirë të luftëtares, sfidoi dhe shpërfilli paragjykimet e shumta të kohës, duke ju kushtuar betejave.


Humbi anëtarët e familjes, por serish nuk u tërhoq, deri në vitin 1927 kur vdiq e braktisur në skamje të plotë.


Cikli “Gjurmë Shqiptare” i Top Channel sjell një dokumentar mbi jetën e Shote Galicës, që nga lindja në Radishëve, e deri tek vdekja në Fushë-Krujë. 


 

Republika Plus