Peshkaqeni gjigant i bërë i famshëm në Hollywood mund të ekzistojë ende në thellësi të oqeaneve

RepublikaPlus18.08.2018 18:52

Skencëtarët po dyshojnë nëse një peshkaqen megalodon gjigantqë është fokusi filmit të ri \"The Meg\" megjithatë ekziston në ujësot.

Ka frikë se një peshkaqen shumë  i madh mund të jetë me të vërtetë dhe përgjonthellësitë e oqeaneve, pas lëshimit të filmit të ri në Hollywood “The Meg”.

 

Fokusi i filmit është në një peshkaqeni gjigant dhe itmerrshëm parahistorik që besohet të jetë menduar për një kohë të gjatë, qëështë shfaqur në sipërfaqen e ujit për të torturuar notarët, marinarët dhesurfistët, transmeton lajmi.net.

 

Në filmin me aktor Jason Statham, ai dhe ekipi i tijbiologjik përpiqen të vrasin përbindëshin prej 75 metra të gjatë një beteje qëpërfshin gjithçka nga granata, thika, helikopterë dhe mini-nëndetëset.

 

Megjithatë pas publikimit të filmit këtë javë, shikuesit efilmit po pyesin nëse peshkaqeni gjigant bazohet në një krijesë të vërtetë –dhe nëse ende ekziston sot.

 

 

Megalodoni, emri i të cilit do të thotë dhëmb i madh, ishteme të vërtetë i madh.

 

Mendohet se krijesat janë zhdukur rreth 2-3 milionë vjet mëparë, për shkak të ndryshimeve klimatike.

 

Por gjatë shekullit të kaluar, ka pasur gjurmë të dyshimtatë krijesës, duke shkaktuar frikë se peshkaqeni i madh mund të jetë ende dukeqëndruar në ujë.

 

Një numër i videove janë ngarkuar në internet shoqëruar metituj duke përfshirë “dëshmi se megalodoni nuk është zhdukur” dhe “shtatëvizionet reale të megalodonit të kapur në kamera”.

 

Konspiracistët gjithashtu besojnë se ata kanë arritur tëzbulojnë varrin e krijesës; kanali Mariana në Paqësorin Perëndimor.

 

Besimtarët shtojnë se hendeku ishte formuar plotësisht mëshumë se 1.5 milion vjet më parë, që është kur besohet se megalodoni janëzhdukur.

 

Mendohet se ata kanë evoluar për t’u fshehur në vend që tëbëhen të zhdukur.

 

Ndërkohë, David Stead, një natyralist australian, raportoinë vitin 1918 se si peshkatarët vendas refuzonin të ktheheshin në det pasi njëpeshkaqen i bardhë i pastër prej 100 këmbësh e prishi pajisjen e tyre dhe vodhishënjestren e tyre.

 

Edhe si kohët e fundit të vitit 2012, studiuesit epeshkaqeni folën me një peshkatar afrikano-jugor, i cili pretendonte se njëpeshkaqen i madh, i matur në të njëjtën madhësi me varkën e tyre prej 40këmbësh, terrorizoi zonën.

Përkundër konfirmimit se bisha dikur ekzistonte, ekspertëtkanë hedhur poshtë pretendimet se ende mund të jetë gjallë. 

Republika Plus