Peru: Pija magjike tradicionale shëron problemet psikike

RepublikaPlus02.05.2016 15:50

Kohët e fundit turistë amerikanë dhe kanadezë që preferojnë gjendjen e ndërgjegjies së ndryshuar, po vërshojnë drejt Perusë për të provuar lëngun e zierë të bimëve tropikale, të quajtur Ajahuaska.    

 

Ajo është një përzierje gjethesh me përmbajtje dimetil-triptamine, e cila me anë të efektit në tru rrit ndjesinë e ndërgjegjes dhe ndihmon në rivlerësimin e eksperiencave stresuese të mëparshme. Disa komentatorë thonë se e kanë konsumuar për një javë duke paguar mbi 1000 dollarë, dhe i ka ndihmuar në tejkalimin e kujtimeve traumatike. 

 

Republika Plus