Muzeu 300 vjeçar. Ja faktet që zanat, dragonjtë dhe përbindëshat kanë ekzistuar (Foto)

RepublikaPlus19.05.2016 11:49

Në vitin 2006, një bodrum i mbyllur u zbulua në një jetimore në Londër.


Brenda kishte me qindra arka të mëdha që përmbanin me mijëra objekte ankthi, objekte botës tjetër dhe ditarë misteriozë.


Artikujt janë njohur si ‘Merrylin Cryptid Collection’. Emri vjen nga njeriu që i përkisnin këto objekte.


Ai ishte një kripto-natyralist, zoolog dhe quhej Thomas Theodore Merrylin.


I lindur në Angli në vitin 1782 nga një aristokrate dhe e pasur, biologu Merrylin ia ka kushtuar jetën e tij mbledhjes dhe studimit të këtyre mostrave të pazakonta.


A janë ata të vërtetë? Ata janë të rreme? Ne nuk kemi asnjë ide. Të gjithë ajo që ne e dimë me siguri është se ata janë me të vërtetë të çuditshëm.

 

 

 

 

Republika Plus