Ja çfarë fsheh shpella 70,000 vjeçare në Bullgari (Foto)

RepublikaPlus16.05.2016 17:14

Shpella Devetashka në Bullgari është një ndër shpellat më të çuditshme në botë me një bukuri e vërtetë, me një histori 70,000 vjeçare të gdhendur në muret e saj. Për herë të parë shpella është zbuluar nga një udhëtar britanik më 1877. Më 1912, shpella ishte rizbuluar nga një shkencëtar lokal.


Është arritur në përfundim se kjo është një shpellë e cila është përdorur si një bazë sekrete ushtarake. Ndër të tjera arkeologët besojnë se shpella ishte shtëpi e njerëzve në kohën e Paleolitit, dhe se shumë artefakte janë në shpellë që e dëshmojnë këtë.


Fotografi George Palov e eksploroi këtë shpellë historike, duke e dokumentuar atë përmes disa fotografive të bukura. Aty ai gjeti mbetje të ndryshme, dyer të tuneleve dhe çka jo tjetër.

 

 

 

 

 

Republika Plus