Insekti i çuditshëm që shihet një herë në 17 vjet (Video)

RepublikaPlus10.05.2016 19:25

Bëhet fjalë për një lloj gjinkalle pa krahë, vezët e të cilës rrinë plot 17 vite nën tokë.


“Shpërthimi” ndodh në pranverë pas një kohe të gjatë dhe këtë vit është periudha ku shumë krijesa të tilla kanë dalë nga nëntoka.


Ajo quhet “Cicadas” dhe ka trup të madh, krah të tejdukshëm, dhe sy të mëdhenj.


Disave ju duhen 13 vite për të dalë nga dheu, e të tjerave plot 17 vite.


Ndodh që vetëm njëherë në 221 vite që dy llojet e gjinkallave të dalin së bashku, duke sjell dy herë spektakël në të njëjtë kohë.


Gjatë qëndrimit nën dhe, larvat ushqehen me rrënjë bimësh për 17 vite dhe më pas shfaqen në degët e pemëve në stinën e pranverës.


 

Republika Plus