Gjen tunel në një shpellë, brenda kishte diçka mahnitëse (Foto)

RepublikaPlus24.05.2016 15:45

Në vitin 1994, Jean-Marie Chauvet ka bërë një zbulim të habitshëm.


Brenda një shpelle në jug të Francës, ai ka zbuluar një tunel me pikturat më të vjetra të njohura ndonjëherë në histori.


Tani është pjesë e Trashëgimisë Botërore, UNESKO dhe njihet si Shpella Chauvet.


Shpella ruhet me shumë kujdes nga ekspertët.

 

Republika Plus