Arsyet pse leximi na bën njerëz më të mirë

RepublikaPlus02.05.2016 19:16

Dëgjojmë gjatë gjithë kohës nga më të moshuarit, se leximi bën mrekullira në aftësitë tona mendore dhe gjendjen tonë shpirtërore.


Më poshtë do të lexoni arsyet se pse leximi është një aktivitet vërtet i dobishëm.


Leximi:

1. Ndihmon në çlirimin e stresit


2. Të ndihmon me pagjumësinë


3. Na bën më emoncionalë


4. Rrit funskionin e trurit


5. Të bën më tërheqës


6. Të bën më aktiv në shoqëri


7. Ndihmon në përmirësimin e memories dhe aftësitë e të menduarit


8. Të pasuron fjalorin


9. Të ndihmon të aftësohesh në të shkruar


10. Të ndihmon në mësimin e gjuhëve të huaja


11. Zhvillon kreativitetin


12. Na inkurajon ta bëjmë botën një vend më të mirë

 

Republika Plus