Alarmojnë shkencëtarët: Toka shumë shpejt do të ndalojë së rrotulluari

RepublikaPlus10.09.2018 22:49

Njerëzimi do të zhvendoset dhe do të jetojë në Mars. Miliarderi Elon Musk ka bërë publike planet e kompanisë se tij “SpaceX” për të dërguar njerëzit në planetin e kuq, e ndjekur me shpejtësi nga “Boeing”, e cila gjithashtu ka bërë të qarta planet se do të nisë rrugëtimin drejt Marsit.

Por ata nuk janë të vetmit, organizata gjermane “Mars One” është e bindur se do të zhvendost atje gjithashtu, kishte raportuar “CNN”.


“Ne do të shkojmë të jetojmë në Mars më 2027” – kishte thënë drejtori i kësaj kompanie, në një intervistë për gjigantin amerikan.


Planet e tija ambicioze do të ngrenë një koloni afatgjate në Mars, e ndikuar kjo edhe nga shkatërrimi dhe degradimi i planetit Tokë.


“Nga një mision ai do të bëhet një vendbanim i përhershëm”, ka thënë Lansdorp. 

Republika Plus