A është i rrumbullakët apo katror? “Filxhani” duket se ndryshon formën, derisa lëviz!

RepublikaPlus09.08.2018 21:06

Ndërkohë që iluzione të reja optike vazhdojnë të jenë viralegjatë gjithë kohës, disa iluzione na mbesin të paqarta për disa vite.

 

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë përdisa pamje që tregojnë se si një artist tregon një “filxhan” i cili duket edhei rrumbullakët, e edhe katror – varësisht nga perspektiva që e shikoni.

Pamjet tregojnë artistin duke përdorur një pasqyrë për tëtreguar formën e ndryshuar të “filxhanit”, ndërsa e lëviz.

 

Dhe për të treguar se nuk bëhet fjalë për ndonjë trukkamere, ai e mbush atë me qumësht.

 

Siç thuhet më tej, forma e “filxhanit” bazohet në një formëtë hartuar nga Kokichi Sugihara, një matematikan japonez dhe artist i njohurpër iluzionet e tij tridimensionale optike. 

Republika Plus