A e dini pse piratët e mbajnë njërin sy të mbyllur?

RepublikaPlus08.08.2018 22:05

Kur përmendet pirati, gjithkujt i shkon mendja për këmbënprej druri, papagallin dhe një sy të mbuluar.

 

Sa i përket syrit, të gjithë kanë menduar se piratët embulojnë atë për shkak se nuk e kanë njërin sy ose e kanë të lënduar.

 

Por e vërteta është krejt ndryshe dhe nuk ka të bëj aspak melëndime.

 

Piratët vazhdimisht janë në lëvizje brenda dhe jashtëanijes, kështu që ata kanë nevojë të jenë më të shpejt sa i përket shikimit.

 

Kështu, kur keni njërin sy të mbyllur me diçka të ngjyrës sëerrët dhe e hiqni në momentin kur hyni në vend po ashtu të errët, do të kenimundësi të përshtateni më shpejt me ambientin.

 

Në kushte normale, pamja pa problem kur hyni brenda nga njëambient i ndritshëm është 20 deri në 30 minuta, prandaj piratët e kanë menduaropsionin për të shkurtuar këtë kohë.

 

Prandaj, a nuk do të ishte mirë që të keni tashmë një sy tëpërshtatur me ambientin e errët?!

 

Shembull, një pirat që lufton në pikë të diellit dhepapritur i duhet të hyjë brenda në një hapësirë të errët, a nuk do të ishte iverbër për një kohë, nëse s’do të kishte mbyllur njërin sy paraprakisht?

 

Kurrë nuk e keni menduar se kjo është arsyeja apo jo? 

Republika Plus