20 mijë vite njësoj, është fisi më i lashtë në tokë

RepublikaPlus27.05.2016 13:02

Të mbërritur deri në ditët moderne pas 20,000 vjetësh si gjahtarë, popullsia San ndodhet në një udhëkryq tashmë.


Një popullsi indigjene në Afrikën Jugore, janë trashëgimtarët më të lashtë të racës njerëzore, aq sa testete e ADN-së kanë dëshmuar se San-ët janë trashgimtarët direktë të Homo Sapiensit të parë.


Por sot kultura e tyre , traditat dhe trashëgimia janë në rrezik se mund të humbasin përgjithnjë, shkruan express. San-ët jetojnë përreth Afrikës së Jugut, Bostuanës, Angolës dhe Namibisë.


Në Botsuana ata njihen si Basarua dhe bëjnë një jetesë nomade që ka mbetur e paprekur për mijëra vite.

 

Republika Plus