OpEd

Arianit KociDrama primitive politike19.02.2016 21:54Shumë deputet, anonimusa intelektual dhe politik, e kanë pushtuar dhe po e udhëheqin jetën tonë në mënyrën me të keqe të mundshme. Mu këta janë pērgjegjës për situatë e...
Roger ScrutonPolitika ka nevojë për unitet kulturor18.02.2016 16:49Në një studim autoritativ, juristi amerikan Wesley Newcomb Hohfeld, argumenton se koncepti i të drejtës i përket një familjeje konceptesh - përgjegjshmëria, imuniteti, detyra, leja, pushteti e kështu me...
DAGMAR ENGELRusia kundër pjesës tjetër të botës18.02.2016 16:33Në Konferencën e Sigurisë në Mynih, përfaqësuesit e qeverisë ruse u paraqitën me ashpërsi dhe i hutuan disi vëzhguesit. Nuk kishin kaluar as 36 orë nga Marrëveshja e Mynihut për...
Xhavit HalitiProtesta në festa!12.02.2016 21:42Të argumentoj për apo kundër. Dhe, edhe me këtë rast, përmes këtij mjeti, dëshiroj të bëj një apel për mbarë shqiptarët: Ta festojmë së bashku 8-vjetorin e...
Petrit SelimiTri rrëfime12.02.2016 09:29Propozoj tri rrëfime paralele nga mediat tona e të huaja, për t’i analizuar pak ngjarjet në pejsazhin politik kosovar: Okupimi i ndërtesës qeveritare me dhune; Sondazhet në vend të politikës; Red Hot...

Republika Plus