OpEd

Blendi FevziuKush ka frikë nga Ben Blushi?08.03.2016 15:58Doni ta shiheni se si e shkuara totalitare është e gjallë mes nesh? Se sa pak ka ndryshuar në mentalitetin tonë? Shihni kronikën e takimit të PS në Elbsan. Përgjigjen e keni aty!
CHRISTOPH HASSELBACHKthesa e fshehtë e Merkelit08.03.2016 15:53Kancelarja po përfiton tani nga një politikë, kundër së cilës ajo gjithnjë ka luftuar në nivel evropian. Por kjo do ta ndihmojë pak partinë e saj në zgjedhjet për parlamentet e landeve.
Bajram PeçiMbi krizën e shtypit të shkruar06.03.2016 15:20Gazetat pothuajse në të gjithë botën ndodhen në momentin e tyre më të vështirë. Kriza ku kanë hyrë është më e rënda në historinë e gjatë. Faktorët që...
GILMAN BAKALLISpiralja e linçimit në rrjetet sociale05.03.2016 16:51Një antidot i shitstorm-it mund të ishte vetëdisiplinimi i gjithsecilit, pra përdorimi i disiplinuar i porcionit vetjak të lirisë. Mirëpo përvoja na mëson se njeriu, që të dëshmojë pak...
Milazim KrasniqiNe jemi bizantinë, vëllezër!05.03.2016 16:46Në këtë hapësirë të lirë komunikimi, që e ofrojnë rrjetet sociale, turmës së mbushur me urrejtje ndaj pushtetit e autoritetit, duket sikur i ndërmendet trashëgimia bizantine e...
Imer MushkolajShkëlqyeshëm dhe frikshëm02.03.2016 17:07Isa Mustafa po thotë se gjendja në LDK qenka e shkëlqyeshme. Nuk ka faj. Mund të jetë e tillë për të, por jo edhe për elektoratin e kësaj partie që nuk duhet ta përkrah më...
BERND RIEGERTLoja cinike me refugjatët02.03.2016 12:55Në kufirin mes Maqedonisë dhe Greqisë po mbretëron një gjendje shumë e rëndë e refugjatëve. Njerëzit po poshtërohen në mënyrën më të vrazhdtë. Politika cinike duhet...

Republika Plus