OpEd

The Washington PostDemokracia në tërheqje20.03.2016 13:45Pas Luftës së Ftohtë u duk se demokracia po zgjerohej, diktaturat po binin dhe kapitalizmi po ngjitej. Sot, demokracia është duke u tërhequr. Vlerat liberale si: transparenca, shteti ligjor, përgjegjshmëria dhe...
Chris PattenNga Tolstoi te Trumpi20.03.2016 10:17Një nga shqetësimet e Leo Tolstoi qe natyra dhe limitet e pushtetit. A qe kjo arsyeja që e bënte Francën një armik kaq të jashtëzakonshëm, veçanërisht një armik të Rusisë? Kjo...
Fadil LepajaSërish vjen (një) prilli!16.03.2016 12:42Mos të ju hutojë titulli! Edhe sivjet marsi erdhi sërish dhe me kohë, pikërisht ashtu si edhe pritej – duke u nisur nga obligimet qytetare dhe kombëtare që dalin nga kënga e famshme me titull,...
MAX HOFMANNMirëserdhe në klub, Gjermani!16.03.2016 12:38Tani është zyrtare: gjermanët janë njësoj të infektueshëm nga partitë populiste të djathta si pjesa tjetër e BE. Ai që ka dëshirë të mësojë se ç'do të...
Ismail SylaAdem Demaçi14.03.2016 16:50Adem Demaçi u bë simbol i qëndresës, i burgosuri shqiptar numër një në ish Jugosllavi, frymëzues i gjeneratave të tëra, sepse fizikun, shpirtin dhe moralin e tij origjinal i vuri në...

Lajmet më të lexuara

Republika Plus