OpEd

GILMAN BAKALLIFajin nuk e ka Donald Trumpi!22.04.2016 21:59Në shikimin e parë nuk të duket edhe aq simpatik. Në shikim të dytë, akoma më keq: Arrogant, i vetëkënaqur, egoman dhe llapaqen që nuk kursen askënd me fjalorin e tij vulgar. Donald Trump:...
SLAVOJ ŽIŽEKÇfarë na mësuan "Panama Papers"22.04.2016 21:55Në kapitalizëm nuk mund të hedhësh tutje ujin e pistë të spekulimeve financiare dhe të mbash fëmijën e shëndetshëm të ekonomisë reale: uji i pistë është në fakt vija...
BARBARA WESELReplika të hapura mes NATO-s e Rusisë22.04.2016 21:50Moska mund ta shesë rigjallërimin e Këshillit NATO-Rusi si një fitore politike. Por varet nga aftësia e Kremlinit për të dëgjuar NATO-n, nëse ia vlen vërtet që kjo instancë të mbetet...
Ana PalacioNjë Europë e qytetarëve19.04.2016 07:45Muaji i kaluar ishte një tjetër muaj mizor për Europën, i cili e pati kulmin në sulmet terroriste në Bruksel, në 22 mars. Pas atyre sulmeve, europianët kanë vënë në shënjestër...
Burim RamadaniKosova shkel të Drejtat e Njeriut16.04.2016 09:57Shteti amerikan e cilësoi shtetin e Kosovës si shkelës të të drejtave të njeriut. I dha goditje të hatashme qeverisjes me të gjitha hallkat e saj, e cila papranueshëm i reagoi ashpër qeverisë...

Republika Plus