Çaji që duhet të konsumoni sipas grupit të gjakut

Lifestyle17.08.2018 16:28

Çaji është një nga pijet më të shëndetshme përorganizmin e njeriut dhe më e këshilluara nga mjekësia popullore dhe jo vetëm.

 

Porkeni menduar ndonjëherë që përzgjedhja e çajit nuk duhet të kufizohet vetëm ngamenuja e barit ku e porosisni apo lloji që keni në shtëpi?

Në të vërtetë sipas mjekësisëtradicionale kineze, çaji duhet përgjedhur në varësi të grupit të gjakut tëpersonave që e konsumojnë. Ja si duhet të jetë çaji juaj:

1.Grupii gjakut A

Njerëzit të cilët kanë grupin egjakut A janë të prirur të vuajnë nga aciditeti i stomakut. Çajrat qërekomandohen për ta janë të bazuara në xhenxhefil, xhensen, çaj jeshil dheMate, i cili është i njohur si një zëvendësim për kafen. Një zgjedhje ideale e çajitpër ta është gjithashtu një përzierje e xhensengut dhe xhenxhefilit.

2.Grupii gjakut 0

Personat që i përkasin grupit tëgjakut 0 janë shumë emocionalë dhe analitikë. Janë të prirur për të vuajtur ngastresi dhe kanë vazhdimisht nivele të larta të kortizolit në organizëm. Çajratmë të mirë për ta janë: çaj jeshil, çaji i pastër me lule jasemini, njëkombinim i jaseminit, vaniljes dhe kanellës, si dhe çaji i kamomilit.

3.Grupii gjakut B

Njerëzit me grupin e gjakut Bzakonisht kanë aktivitet metabolik të reduktuar, si rrjedhojë rrezikojnë tëpreken nga sëmundjet autoimune, shtimi në peshë, lodhja kronike dhe gjumi iparregullt. Ata kanë një sistem të qëndrueshëm, i cili ndihmon tretjen eushqimit, por një mbrojtje të dobët kundër baktereve. Ata duhet të pinë çaj mefruta pylli, çaj majdanozi, trumze dhe rozmarine.

4.Grupii gjakut AB

Zgjedhja ideale e çajit për personatme grupin e gjakut AB është një përzierje e çajit jeshil dhe menexhikut. Përmeshkujt me grupin e gjakut AB është veçanërisht e rekomanduar përzierja ehithrës dhe mentes.

  

Republika Plus