Rreth 1.6 milionë pelegrinë myslimanë nisen në Haxh

Lajme18.08.2018 16:16

Arabia Saudite po përgatitet për organizimin e Haxhit, duke filluar të dielën, derisa 1.6 milionë besimtarë myslimanë kanë arritur në këtë vend.

Peligrinazhi prezanton një nga pesë shtyllat e islamit dhe kërkohet që të paktën një herë gjatë jetës të kryhet nga myslimanët.

Ditëte fundit, besimtarët kanë arritur në Mekë nga e gjithë bota.

Haxhi i mundëson besimtarëve të jenë më afër Zotit.

“Ndjejnate mija janë të papërshkrueshme”, tha Imad Abdel Raheem, një pelegrin egjiptas.

Burrat që vizitojnë Haxhin vishen vetëm me një pelerinë të bardhë, që simbolizon bashkimin në mes të myslimanëve dhe barazinë para Zotit. Gratë veshin fustane të gjatë, mbulojnë flokët dhe nuk mbajnë grim për të shfaqur pastërtinë shpirtërore para Zotit. /REL/

  

Republika Plus