Mercedes tregon konceptin e makinës vetë-ngasëse

Auto & Tech12.09.2018 09:10

Mercedes-Benz ka prezantuar një koncept për një veturë që mund të transportojë njerëzit me nevoja të veçanta.

Mercedes-Benz furgoni është menduar të zgjidhë një problem që shumë koncepte vetë-ngasëse e kanë aktualisht. Koncepti “Vision Urbanetic ” siguron që automjeti mund të ndryshojë sistemin e tij të kornizës mbrapa dhe ta përshtatë atë me situatën e transportit . Në mënyrën e pasagjerëve, ajo duhet të jetë në gjendje të mbajë deri në 12 pasagjerë, transmeton lajmi.net. Kompanitë nuk do të duhet të blejnë më shumë automjete për njerëzit dhe mallrat , por lehtë mund të konvertonin furgonin elektrik.


Mercedes nuk ka njoftuar ende se si duhet të funksionojë ndryshimi në mes të moduleve, por thotë se do të ketë nevojë për një maksimum prej “disa minutash”. 

Republika Plus